HITNO!!! POTREBNA POMOĆ ZA NANU HIBU I NJENOG BRATA SIDIKA-.

Novosti, Zenica-Zavidovići — By on December 2, 2016 2:49 pm

Danas, 30.11. ’16 god. sam sa volonterima Hemnalina Derlić Karić i Ahmed Hami Karic posjetila Sidika i Hibu, osamdesetogodišnji brat i sestra, koji žive sami u Ričicama. Malo je reći da je stanje koje smo zatekli užasno. Nana, nepokretna, sjedila je u napola mokroj odjeći, na krevetu koji je natopljen urinom, dok je dedo bezuspješno pokušavao naložiti vatru, iako je već podne bilo prošlo. Srećom, ponijeli smo im hrane i higijenskih sredstava, te je Hemnalina uspjela nanu presvući u suhu odjeću, promijeniti pempas, te barem malo zaštititi od mokrog kreveta,tako što smo tražili i našli komad najlona i to stavili ispod nane tako da ne sjedi na mokrom . Brat Sidik , koji je prilično pokretan (80% invalid ) , i koji se brine o sestri Hibi (100% invalid) ,reče da su doručkovali salamu te da se o njima brine od sestrića žena, koju smo zatekli pri odlasku i koja nam reče da neće još dugo brinuti o njima. Stoga molim sve dobre ljude da pomognu ovo dvoje divnih starih, iznemoglih ljudi. Osim novčanih uplata, možete pomoći doniranjem:
-deka( ćebadi)
-jastuka, i ostale posteljine
– kreveta (kauča), nov ili polovan
– tople odjeće
– hrane
– higijenskih preparata
– posuđa
– stola ( može polovan) ,…..a mi smo se već dogovorili ,Hemnalina ,Safeta i ja ,da ćemo in sha Allah u nedjelju opet otići kod njih u posjetu i nastojati da im uredimo malo više prostor u kojem borave ,ako mognemo negdje srediti da nanu i okupamo ,pa i vas sve koji želite da odete sa nama na adresu u nedjelju in sha Allah ,da svojim radom pomognemo koliko toliko ovom dvoma staraca ,koji su jako vesele prirode ,subhanAllah kao djeca su ,neka mi se jave u inbox svi oni koji bi željeli skupa sa nama da ih posjete u nedjelju in sha Allah .Do tada ,ako neko ima da donira ppolovan kauč ,čebadi ,jorgane ,jastuke i garderobe tople za nanu Hibu kao i za brata Sidika ,neka mi se jave u inbox radi dogovora oko preuzimanja .
Za današnju kupovinu osnovnih namirnica smo utrošili 130 KM ,donacije od sestre F.Z. .
Svi vi koji možete i želite novčanim donacijama pomoći brata i sestru ,a novac im je jako bitan za kupovinu pelena i ostalih potrebština kao i za troškove struje ,jer od njenih mjesečnog primanja 120 KM koje nana Hiba prima ,nisu u mogućnosti sve obezbjediti .
Svoje novčane donacije možete uplačivati na sledeće račune ,sa OBAVEZNOM naznakom -POMOĆ ZA BRATA SIDIKA I NANU HIBU -:
RAČUN ZA UPLATE U KM:
ALIHODŽIĆ PAŠA
—BROJ TRANSAKCISKOG RAČUNA-
–199-051-605-562-924-5–
SPARKASSE BANK

— —HEDIJINI RAČUNI——
HUMANITARNO UDRUŽENJE HEDIJA
IBAN:BA 391 413 115 310 OOO 394
-PLAČANJE U KM:
141 311 532 000 10 94
-PLAČANJE U DEVIZAMA:
141 311 531 00 00 394
SWIF CODE BBIBBA22
PAYPAL RAČUN:
huhedija@hotmail.de

Pripremila: Paša Alihodžić

 

0 Komentara

Budite prvi.

Ostavi komentar