AKCIJA POMOĆI ZA PORODICU SARAJLIĆ SEAD I ESMA

Novosti, Zenica-Zavidovići — By on December 2, 2016 2:41 pm

Porodica Sarajlić Sead i Esma žive bez ikakvih novčanih primanja, u jako teškim uslovima. Sead nije zaposlen. Radi sve fizičke poslove, ako ga ko pozove. U toku naše posjete ovoj porodici bio je kod komšije koji ga je zvao da mu pomogne oko nekih radova na tarasi i naknade za takve vrste poslova su jedina primanja koja ova porodica dobije. Imaju troje djece, od kojih je najstariji sin u Turskom internatu u Zenici, besplatno i koji umjesto da dolazi kući svake sedmice preko vikenda, zbog materijalnog statusa svoje porodice dođe jednom u mjesecu, da opere garderobu koju nosi u internatu i da posjeti svoje roditelje. Sem njega imaju još dvoje djece, od kojih je jedan sin koji pohađa 3. razred O.Š. i koji svaki dan do škole pješači u jednom pravcu 4 km i treće djete koje ima 8 mjeseci , koje je već obolilo zbog vlage u kojoj žive i koje već koristi određenu terapiju za liječenje bronhitisa i ostalog. Ova porodica nema ni kupatilo adekvatno. Žive u dvije prostorije opremljene stvarima koje su dobili od komšija i na česta upozorenja patronažne službe zbog zdravlja djece a i njih samih da se odsele iz tog stana, oni su odlučili da nam se obrate i ZAMOLE SVE LJUDE DOBRE VOLJE da im se pomogne. Njihova želja je prevenstveno ako bi ko mogao zaposliti njenog muža da radi, pošto je uz svjedočenje i komšija čovjek jako vrijedan, zatim imaju želju da im se bar pomogne u nabavci stiropora da oblože unutarnje zidove, da koliko toliko spriječe vlagu u prostorijama u kojima žive i po mogućnosti da im se pomogne u opremanju kupatila. Ovoj porodici je potrebna i hrana kao i pelene za dijete. Oni ne mogu odseliti u podstanare jer nemaju nikakva primanja i ne bi mogli plaćati kiriju za iznamjljeni stan. Svaki vid pomoći ovoj porodici će jako dobro doći .
STOGA MOLIMO SVE KOJI SU U MOGUĆNOSTI I KOJI ŽELE POMOĆI OVOJ PORODICI DA SE ODAZOVU OVOM APELU, DA SKUPA POMOGNEMO OVOJ PORODICI KOJA ŽIVI U JAKO TEŠKIM USLOVIMA .
MI SMO U PRVOJ POSJETI ODNIJELI NEŠTO PREHRAMBENIH ARTIKALA KAO I GARDEROBE ZA BEBU I URUČILI 50 KM NOVČANE DONACIJE .
PODJELITE OVAJ POST NA SVOJ ZID ILI SVOJE GRUPE , STRANICE, DA ŠTO VIŠE LJUDI VIDI I DA SE POMOGNE U IME ALLAHA OVOJ PORODICI, KAO ŠTO SMO I DO SADA ELHAMDULILLAH POMOGLI MNOGE PORODICE.
SVOJE NOVČANE DONACIJE MOŽETE UPLAĆIVATI NA SLJEDEĆE RAČUNE, SA OBAVEZNOM NAZNAKOM

–POMOĆ ZA PORODICU SEADA SARAJLIĆA–

 

RAČUN ZA UPLATE U KM:
ALIHODŽIĆ PAŠA
—BROJ TRANSAKCISKOG RAČUNA-
–199-051-605-562-924-5–
SPARKASSE BANK

— —HEDIJINI RAČUNI——
HUMANITARNO UDRUŽENJE HEDIJA
IBAN:BA 391 413 115 310 OOO 394
-PLAČANJE U KM:
141 311 532 000 10 94
-PLAČANJE U DEVIZAMA:
141 311 531 00 00 394
SWIF CODE BBIBBA22
PAYPAL RAČUN:
huhedija@hotmail.de

Pripremila: Paša Alihodžić

 

0 Komentara

Budite prvi.

Ostavi komentar